2010. december 1., szerda

a ning-es sztori: 50 lopott kép, kölcsönkért de soha vissza nem adott pénzek és felszerelések

Kezdődött úgy,hogy a fotóvilág nevű honlapra töltögettem fel a képeimet, amikor egy bogartphoto nick névvel rendelkező emberke meghívott az ő saját közösségi oldalára. Az oldalon lévő közösség egész jó volt, viszont az állandó noszogató kör emailek amiben lehurrogta az embereket,hogy miért nem töltenek fel miért nem kommentálják az összes feltett képet zavaró volt. Érdekesnek találtam,hogy a rendes nevét se tudja senki, titokzatos ismeretlen. 2010 nyárarán kitalálta,hogy az oldal tagjainak szervez egy kiállítást teljesen ingyen. Ahol 50 kép lesz kiállítva 50fotóstól. Eredeti helyszín a Nyugati pályaudvar várakozója lett volna de ez átkerült a Déli pályaudvarra, mondván ott több ember fordul meg nap mint nap. Elkezdődött a képek válogatása. Mindenkinek le kellett adnia egy 50es kedvenc képek listát amiből a végén megint válogatás volt szavazással. Ez ment közel 2hónapig. Majd kaptunk egy listát,hogy kitől milyen képet kér be a nyomtatásra. Kikötése volt,hogy nagy méretben signo nélküliek legyenek. Ezt egy ftp címre kellett feltenni ahol gyülekeztek a képek. újabb két hónap következett amikor hétről hétre napról napra csak a hitegetés ment,hogy lesz kiállítás csak a dátum tolódik. Most éppen a máv nem telefonált vissza.. stbstb. Végül kirobbant a botrány az oldalán (bogartphoto.ning). Több moderátor és felhasználó is felszólalt,hogy átvertek bennünket. Mondhatom,hogy kiborult a bili. Előjöttek újabbnál újabb fejlemények a múltjával és a jelenével kapcsolatban. Kiderült,hogy több felhasználót is megkárosított az oldalán. Kölcsönkért fotós cuccok, előlegbe adott pénz (se pénz se a megígért portéka nem lett), kölcsönkért pénz...Bujkálás. A nagy felháborodásnak az lett a vége,hogy hirtelen Offline lett az oldal.. azóta reagálást nem kaptunk.. mentegetőzés és hazudozást viszont annál többet. Azóta webes felületről teljesen eltünt... A hír kirobbanásakor megpróbáltam az ftpre fellépni ahonnan a képek 80%a már eltűnt. A telefonszáma ismételten megváltozott és elérhetetlen lett a névtelen ismeretlen. Peremiczky Attila




az oldal indulásáról itt olvashatsz

8 megjegyzés:

  1. Tessék, itt a lehetőség! Akinek panasza van, becsapták, átverték, hitegették stb. itt el lehet mondani. A ninges stori igaz.

    VálaszTörlés
  2. A legtöbb tag nem ismerte korábban bogART-ot személyesen, ezzel tudott ravaszul visszaélni, mivel meglehetősen magabiztos és közvetlen, ugyanakkor lekezelő, uralkodói a stílusa. Az oldala tagjait különböző fotósoldalakról hívta meg. Bár többen ismerték egymást, senki sem gyanakodott, hogy az egész kiállítás, minden problémájával, részletével együtt, amit többször ecsetelt, csak egy nagy blöff. Azt pedig végképp nem merték elhinni,hogy nyilvánosan átvert egy két embert. Pedig igaz.

    VálaszTörlés
  3. jó kezdeményezés az oldal, elvégre ha mindenki mindig lenyelné csendben egy szélhámosnak a szarát, akkor az boldogan és fütyörészve folytathatja újabb és újabb társaságok becsapását.
    ha esetleg majd több sztori is felkerül ide, akkor erre-arra reklámozni kellene talán ezt a blogot, mert addig oké, hogy ideírnak (ideírunk) azok, akiket már átvert, de jó lenne, ha olyan fotóskörökbe is elérne ennek a féregnek a híre, ahol még nem ismerik, vagy ismerik, de ezt az oldalát nem..
    Én személy szerint e fenti bejegyzésen túl más sztorit nem tudok mondani, csak a bogart "kiállítás" ügyben vagyok érintett. Ahogyan azt a blogomon leírtam, számomra nem a kiállítás elmaradása a fájó, vagy az,hogy egy emberről kiderül, hogy szélhámos, ami engem igazán bánt, hogy az általam legjobbnak tartott, és legszemélyesebb képemet adtam oda neki nagy formátumban, amit lehet, hogy azóta árulgat. pár hete ráírtam egy mailt, amiben megfenyegettem, és közöltem vele, hogy amennyiben tudomásomra jut, hogy árulja a képemet, annak lesznek következményei.erre ő kb 2 perc múlva válaszolt is,hogy nem árulja sem az én képemet,sem másét. nos,abszurd, de én elhiszem e szélhámos szavait, de csak azért, mert nincs kedvem napi-heti rendszerességgel elrontani a kedvemet azzal, hogy legszebb alkotásom sorsa felől aggódom...
    ennyit tudtam hozzáfűzni:)
    üdv

    VálaszTörlés
  4. ja,tedd már meg légy szíves,hogy bemész arra az ftp-re vagy mire és ha ott látod a képemet (összekarcolt arcú lány portréja menyasszony címmel),akkor töröljed
    köszi

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Örülök, hogy megtaláltátok a blogot. Sajnálom, hogy meg kellett találnotok. Lesz még történet (az enyém is) szóval bővül még ez a lista.

    VálaszTörlés
  6. Bálint az ftp-n már csak 4 kép maradt fent, azok között nincsen a Tied. A bili kiborulásakor azonnal megnéztem és már akkor hiányzott a 80%-a az 50képnek.

    VálaszTörlés
  7. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

    Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

    Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm

    VálaszTörlés